Огляд ф'ючерсів на сільськогосподарську продукцію

Ринок кукурудзи намагався слідувати за активним підйомом соєвого комплексу, але кількість учасників ринку, які очікують подальшого росту не така значна і цінам не вдалося утриматися біля максимумів дня, сесія закрилася майже на рівні відкриття.

Експортні продажі пішли на спад і гарний розвиток посівної кампанії в США тільки спричиняють тиск на ціни. Але все ж технічно ринок виглядає на підйомі і індикатор «моментум» підтримує висхідні тенденції. Виробництво етанолу зросло на 1,5% за тиждень, проте відстає від минулорічних показників. Згідно офіційних даних збір в Аргентині завершений на 30%, що значно нижче середньорічних показників, проте рівень урожайності потроху зростає і можливо посіви не зазнали сильної шкоди від дощів.

Ринок пшениці зростав протягом вчорашнього дня не за рахунок нових покупок, а через закриття частини «коротких» позицій фондами. Спекулянти очікують, що експортні продажі (виходять сьогодні, бо понеділок був вихідним) трохи відновляться і підтримають ринок. За минулий тиждень мають бути включені покупки  Бразилією  нового врожаю з США. Європейські трейдери переймаються через проливні дощі, які можуть зашкодити якісному стану посівів в Європі.

Вчорашня сесія для соєвого комплексу ознаменувалася черговим бурхливим ростом, що можна було спостерігати не одноразово протягом весни. Тільки вчора фонди купили близько 20 000 контрактів сої, 10 000 шроту та 4 000 олії. Всього ж за останній місяць довгі позиції по сої зросли на 200 000, липневий контракт піднявся більше ніж на долар за бушель, а фонди заробили більше одного мільярду доларів. Підтримку вчора надавали чутки, що покупці дещо переорієнтували свої закупки за останній місяць (об’ємом 1 млн. тонн) з Південної Америки на США.