Очікування по врожаю в Бразилії були зменшені через посуху

Прогноз скоротили на 1,2% до 82 млн. тонн у порівнянні з минулим тижнем через суху, спекотну погоду, яка встановилася в останні кілька тижнів, і очікується мало дощів, говориться в звіті для клієнтів Майкла Кордона, президента Soybean & Corn Advisor Inc. в Hinsdale, штат Іллінойс.

«У мене є очікування ще більшого спаду врожайності, тому що цього сезону склалися неочікувані погодні умови в центральній Бразилії». Бразилія може розпочати купувати кукурудзу з США  якщо уряд тимчасово зніме 10% імпортний тариф на постачання з-за меж торгової групи Меркосур. "Все це схоже, що тариф буде скасований і це робить можливим імпортувати кукурудзу з США в північно-східну частину Бразилії". Вікно для імпорту, ймовірно,  буде відчинене до кінця червня або початку липня, коли починається збір другого врожаю сезону. Ліквідація тарифів може зробити зерно США дешевше, ніж поставки з Аргентини.

Примітка: 12-го квітня, Міністерство сільського господарства США прогнозувало виробництво в Бразилії на рівні 84 млн. тонн з імпортом 600 000.