Ukrlandfarming відзвітувала про результати жнив ранніх зернових культур

Група компаній "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка, один з найбільших агрохолдингів Європи, відзвітувала про результати жнив ранніх зернових культур та заявляє про хороші показники врожайності, незважаючи на несприятливі для прибирання погодні умови. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як наголошується, незважаючи на липневі дощі регіональні кластери агрохолдингу Ukrlandfarming зібрали практично весь урожай ранніх зернових. Нині обмолочено 95% озимої пшениці. Середній результат, про який заявляє компанія - 5 т/га, максимальний - 5,77 т/га. Між тим середня врожайність по Україні в цьому році істотно нижче.

"Відсутність дощів у квітні і травні на більшій частині території країни суттєво вплинула на формування врожайності озимих культур. Середня врожайність озимої пшениці в Україні станом на 8 серпня склала 3,48 т/га. Разом з тим, більшість кластерів Ukrlandfarming показали урожайність вижу за середню по Україні", - розповів директор департаменту рослинництва групи компаній Ukrlandfarming Владислав Тютюнник.

Кращий показник у Центрального і Північного кластерів групи - 5,77 т / га, Східний кластер провів жнива з урожайністю 5,25 т / га.

Високі показники врожайності для компанії стали можливими завдяки використанню новітніх технологій та власної елеваторної мережі потужністю 2,6 млн тонн одноразового зберігання.

"Урожайність озимої пшениці в цьому році в середньому 5 т/га, що є хорошим показником для цієї культури. Липневі дощі в період збирання перешкоджали жнивах. Завдяки новітнім технологіям компанія змогла під час збору доводити зерно більшої вологості до базової кондиції. Хоча погода і коректувала заплановані терміни жнив, за станом на 9 серпня вже обмолочено 95% озимої пшениці", - зазначила операційний директор Групи компаній Ukrlandfarming Галина Ковток.

Група компаній Ukrlandfarming є лідером аграрного ринку України за обсягом земельного банку. Крім виробництва зерна, цукру, м'яса, сирого молока, Ukrlandfarming управляє однією з найбільших в Україні сетбю сучасних елеваторних комплексів загальною потужністю 2,6 млн тонн, а компанія "Авангард" є другим у світі і першим в Україні виробником курячих яєць. Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків в Україні.