Запаси зерна в Україні 1 лютого на 14% вище торішніх

На 1 лютого 2015р. в сільськогосподарських підприємствах (крім малих) і підприємствах, що здійснюють зберігання, переробку зернових культур в Україні було в наявності 22,3 млн. т зерна (на 14% більше, ніж на 1 лютого 2014р.), в т.ч. 6,9 млн. т пшениці, 1,7 млн. т ячменю, 12,7 млн. т кукурудзи, 0,2 млн. т жита.

Безпосередньо в сільськогосподарських підприємствах зберігалося 12,3 млн. т зерна (на 16% більше), в т.ч. 3,8 млн. т пшениці, 1,2 млн. т ячменю, 6,6 млн. т кукурудзи, 0,1 млн. т жита. Зернозберігаючі та зернопереробні підприємства мали в наявності 10,0 млн. т зерна (на 11% більше), в т.ч. зернозберігаючі — 7,7 млн. т (на 16% більше), передає Grain Ukraine.

Запаси насіння соняшнику становили 4,2 млн. т (на 24,5% менше, ніж на 1 лютого 2014р.). З них безпосередньо в аграрних підприємствах (крім малих) зберігалося 2,4 млн. т (на 7% менше), підприємствах, що здійснюють його переробку та зберігання, — 1,8 млн. т (на 40% менше, ніж торік).